33 millióért tankolt főnöke üzemanyagkártyájára

Vágólapra másolva!
Egy munkáltatója által korábban eladott kamion üzemanyagkártyáját dézsmálta meg a volt sofőr. Bő fél év alatt közel 33 millió forintért tankolt, majd az üzemanyagot ismerőseinek adta el olcsón.
Vágólapra másolva!

33 millió forintot tankolt el munkáltatója benzinkártyájával egy sofőr Esztergomban - jelentette a helyi rendőrség. A férfi magánál tartotta munkáltatója - egy helyi szállítási cég - egyik tavaly eladott kamionjára kiállított üzemanyagkártyáját, és ezzel idén februárig zavartalanul vásárolt üzemanyagot egy benzinkutas ismerősével összejátszva. Az így szerzett gázolajt kedvező áron értékesítették ismerőseik körében, a nyereségen ketten osztozkodtak. Közel 33 millió forintos kárt okoztak a tulajnak.

A munkáltatónak egészen idén januárig nem tűnt fel a visszaélés, de ekkor megkapta a részletes számlát, melyen a korábban eladott kamion és az arra kiállított üzemanyagkártya is szerepelt fogyasztóként. A rendőrök hamar megállapították, ki lehet a gyanúsított, mivel az eladott járművet korábban vezető sofőr ismerte a kérdéses kártya PIN kódját. Őt február 14-én őrizetbe vették. Ellene és hat másik, pénzért segédkező társa ellen jelentős kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének gyanúja miatt zajlik eljárás.