588-an költöznének a kormány lakótelepére

Ócsai Szociális Lakópark építkezés devizakárosult
Vágólapra másolva!
Tucat híján hatszáz pályázat érkezett az ócsai szociális lakópark lakásainak bérleti jogára. A pályázat pénteken zárult, az érintettek március 25. után tudják meg, melyikük költözhet.
Vágólapra másolva!

588 pályázó jelentkezett az ócsai lakóparkban épült szociális lakások bérleti jogára a február 15-i határidő lejártáig - közölte a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrás Minisztérium, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. és a Máltai Szeretetszolgálat szombaton. A pályázat most kezdődő, második szakaszában az adatok feldolgozása és kiértékelése zajlik.

Az ócsai szociális lakóparkban épült házak bérleti jogára azok a devizahiteles családok jelentkezhettek, akik elveszítették az otthonukat, vagy akiknek kényszerértékesítésre jelölték ki az otthonát. A pályázatokat elektronikus és postai úton is be kellett nyújtani.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Az előzetes bírálatra és a javaslattételre március 20-ig van ideje az elbírálóknak. A végső döntést meghozó ötfős bizottságot március 14-ig kell megalakítani, a nyerteseket március 25-ig bezárólag választják ki.

A honlapon összesen 701 érdeklődő regisztrált, közülük 113 felhasználó nem aktiválta regisztrációját, az ő jelentkezésüket a rendszer inaktív kategóriába sorolta. A pályázatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bonyolítja.

A nyerteseket favágás, szűk szobák, tágas kamra és puszta kert várja. (Az épülő lakóparkról készült riportunkat itt olvashatja.)