Újpesten csapott le a Megszállás-akció

Vágólapra másolva!
Hat embert elfogtak, hetet pedig előállítottak a rendőrök pénteken éjszaka a polgárőrökkel közösen végrehajtott átfogó közbiztonsági akció során Újpesten.
Vágólapra másolva!

A Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének közleménye szerint a "Megszállás" fedőnevű 10 órás akcióban 84 rendőr és polgárőr vett részt. A budapesti IV. kerület be- és kivezető útjain felállított ellenőrzési pontoknál a rendőrök és a polgárőrök együtt láttak el szolgálatot, és fokozottan ellenőrizték a gépjárműveket, igazoltattak minden járókelőt. A járőröző mobil csapatok tagjai pedig a kerület ismert szórakozóhelyein tartottak razziát, valamint körözött emberek felkutatásában is részt vettek.

Az akció során 383 embert valamint 60 gépkocsit ellenőriztek, hat embert fogtak el, hetet pedig előállítottak bűncselekmény, illetve szabálysértés elkövetése miatt. A rendőrök 13 esetben tettek feljelentést, és 7 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki. Az éjszaka folyamán, az akció időtartama alatt Újpest területén összesen egy bűncselekmény történt - tették hozzá.