Álrendőrt fogtak Dabason

Vágólapra másolva!
Álrendőrre csapott le egy dabasi közterületen a Terrorelhárítási Központ segítségével a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség múlt péntek este. A férfit hétfőn le is tartóztatták.
Vágólapra másolva!

A 25 éves dabasi illetőségű, ám többnyire a fővárosban tartózkodó T. Gergő egy fiatal nőnek ajánlotta fel állítólagos "rendőri szolgálatait" - mondta el az MTI-nek Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn. Azt ígérte, hogy 3,5 millió forintért cserébe "eltünteti" a nő jómódú vállalkozó édesapjának "kényes ügyét".

A telefonos egyeztetések után múlt péntek estére beszéltek meg találkozót, amelyen a pénzt is átvette volna az álrendőr, ez azonban már nem történhetett meg, mivel a nő értesítette az ügyészséget. A TEK-kel közös rajtaütéskor a férfinál hamis rendőrigazolványt, a rendőrségnél viselthez hasonló sapkát, valamint gázsprayt és egyéb megtévesztő holmit találtak - sorolta a szóvivő.

T. Gergő ellen - akit a helyszínen őrizetbe vettek - hivatali befolyással való üzérkedés miatt indult eljárás; ezért a bűncselekményért 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az álrendőrt hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság, mivel fennáll a szökés, az elrejtőzés, illetve az eljárás nehezítésének eshetősége - közölte Kállai Gábor.