Attól, hogy cigány vagy, még ledöfnélek

Vágólapra másolva!
Osztolykán Ágnes LMP-s képviselő szerint a jobbikos Zagyva György Gyula több sértő megjegyzést is tett rá hétfőn a parlamenti folyosón. Először azt mondta, hogy hazavinné magához, majd később hozzátette: "attól, hogy cigány vagy, még ledöfnélek". Zagyva gusztustalannak tartja, hogy Osztolykán ezzel vádolja őt, és állítja, hogy nem is ezt mondta Osztolykánnak, hiszen róla nem is feltételezheti senki, hogy hazavinné az LMP-s képviselőt.
Vágólapra másolva!

"Attól, hogy cigány vagy, még ledöfnélek" - Osztolykán Ágnes, az LMP roma származású parlamenti képviselője szerint ezt mondta neki hétfőn a Parlament folyosóján a jobbikos Zagyva György Gyula. Az LMP-s (hivatalosan már független) képviselő először a blogjában írt a parlamenti eseményekről, majd később az [origo]-nak is elmesélte, szerinte mi történt.

Osztolykán azt mondta, hogy hétfőn késő estig maradt a parlamentben, és nem volt készpénz nála, hogy taxit hívjon. Megkérdezte a folyosón az egyik szintén független képviselőtársát, hogy hazavinné-e, és erre azt választ kapta a közelben ülő Zagyva György Gyulától, hogy "hazavinnélek, de magamhoz". Osztolykán szerint ezután a képviselőtársa megkérdezte Zagyvát, hogy "jobbikosként nem baj-e, ha egy cigány nőre vágyik", mire Zagyva állítólag azt mondta Osztolykánnak: "attól, hogy cigány vagy, még ledöfnélek". Osztolykán azt mondta, nem reagált semmit az őt sértő megjegyzésre, bár - mint blogjában írta - később eszébe jutott, hogy azt kellett volna mondania: "Egy buta, sötét suttyó vagy, Gyula!"

Megkérdeztük Zagyva György Gyulát is, hogyan emlékszik a történtekre. A jobbikos képviselő felháborodott, és "gusztustalannak tartja", hogy Osztolykán ezzel a beszélgetéssel foglalkozik a blogjában. Zagyva szerint ő egyáltalán nem mondta Osztolykánnak, hogy hazavinné, szerinte ezt "senki nem feltételezheti rólam, aki ismer". Zagyva szerint Osztolykán nem is vele beszélt, és ő csupán egy félhangos megjegyzést tett arra, hogy cigányokkal fehér férfiak is szóba állhatnak.

Zagyva azt mondta, hogy azért háborítja fel, hogy Osztolykán két nappal később hozta fel a témát, mert "ha sérelme van, jöjjön oda hozzám, és majd elvitatkozunk rajta".