Nyugtatgatja a tanárokat a Klebelsberg Központ

Vágólapra másolva!
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ intézményeiben minden hónap ötödikéig kapják meg a pedagógusok a fizetésüket, a törvényileg előírt tizedikei határidőn belül - közölte a központ szerdán. A túlórákat egy hónapos csúszással kapják meg, vagyis a decemberi túlórákat most február közepén fizetik ki.
Vágólapra másolva!

A tanárok bérét a Magyar Államkincstár számfejti és utalja ugyanúgy, mint eddig, amelyhez a Klebelsberg Központ minden hónap elsején biztosítja a kincstár számára a fedezetet, aznap indulnak az utalások is, és legkésőbb ötödikéig mindenkinek a számláján lesz a pénze - írta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik).

A túlórák kifizetésének rendje az eddigi gyakorlatnak megfelelően egy hónapos csúszással történik - írta a Klik. A tanár az egyik hónapban elvégzi a munkát, a következő hónapban leadja igazolásra és elszámolásra, majd a rákövetkező hónapban fizetik ki. Ezt az ütemezést betartva a még az önkormányzatok által leadott decemberi túlórákat a Klik februárban hóközi kifizetésekkel rendezte - jelezte a központ.

Az utazási támogatást nem a fizetéssel kapják a tanárok, hanem utólagos elszámolással, a bérletszelvény és a számla együttes leadásával fizeti ki számukra a munkáltató. Korábban az [origo] is beszámolt arról, hogy tíz-tizenöt százalékkal kevesebb nettó fizetést utalt az államkincstár egyes dunakeszi, illetve zuglói iskolákban dolgozó pedagógusoknak, illetve nem érkeztek meg időben az előző havi fizetések a pedagógusok számláira.