Sok autó bajba jutott a havas utakon

Vágólapra másolva!
Volt, ahol daru kellett a mentéshez, a balesetek miatt több utat lezártak. Péntek délutánig, estig még az ország nagy részén lehet havazás
Vágólapra másolva!

Egymást után eddig ötször riasztották a tűzoltókat Pest megyében árokba csúszott járművek mentéséhez, noha a folyamatos sózásnak köszönhetően csupán a mellékutak egy részén okoz gondot a havazás.

A 31-es főút tóalmási elágazásánál a havas, jeges burkolaton több jármű is egymásba csúszott, egy személyautó pedig árokba borult, de senki sem sérült meg. A műszaki mentést teljes zárás mellett megkezdték. Abonynál egy kisáruszállító jármű, Cegléden egy kamion csúszott árokba, az utóbbi esetben a helyi tűzoltók a fővárosiaktól kértek darut a mentéshez. Szentendrén két elakadt autó, Tahitótfalun egy felborult kocsi adott munkát a tűzoltóknak. A bajba jutott járművek utasai közül senkit sem kellett kórházba vinni - tette hozzá a szóvivő.

Pest megye csaknem 2500 kilométeres közúthálózatán a burkolat - részben a megelőző jellegű sószórásnak köszönhetően - általában sónedves, a főutak jól járhatók, ám néhány alacsonyabb forgalmú mellékúton kisebb fennakadásokkal lehet számolni. A legutóbbi jelentések szerint a régióban Cegléd és Monor térségében a legintenzívebb a havazás, a 4-es főúton télies útviszonyokra készüljenek a közlekedők - tette hozzá a szóvivő. Nehezen járható vagy járhatatlan út nincs a megyében, a társaság csaknem 50 munkagépe folyamatosan sózza, takarítja az utakat.

A 81-es út egy kamion fordult keresztbe, mert feltehetően nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt. Elakadt kamionok lassítják a forgalmat Zala megyében is. Zala megyében minden út járható, a sármelléki repülőtér jelenleg nyitva tart. A határon a forgalom zavartalan.

Péntek délutánig, estig még az ország nagy részén lehet havazás, majd rövid idő alatt több újabb nedves léghullám éri el az országot.