Orbánnak továbbra sem jön be a vörös csillag

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök szerint amíg egyetlen olyan ember is él Magyarországon, akit a diktatúra jelképét viselők hurcoltak el vagy kínoztak meg, addig az ilyen jelképek tiltásának feloldása nem időszerű, és szemben áll mindazzal, amit az alaptörvény emberi méltóságként határoz meg.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor ezt hétfőn, a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján mondta a rákoskeresztúri új köztemetőben, ahol felavatták a nemzeti emlékhelyet jelölő emlékoszlopot. A kormányfő beszédében hangsúlyozta: olyan korszak küszöbén állunk, amikor különösen fontossá válik az emlékezés és az emlékezet, amely nélkül nem létezhet sem család, sem közösség, sem nemzet. "Fossz meg valakit a múltjától, és azt tehetsz vele, amit akarsz!" - fogalmazott.

Emlékeznünk kell arra - folytatta -, hogy a 20. század volt az emberiség történetének talán legvéresebb évszázada, amelynek két szörnyű ideológiájához, a nácizmushoz és a kommunizmushoz milliók megkínzása, megnyomorítása és elpusztítása kötődik.

Az Alkotmánybíróság a múlt héten megsemmisítette az önkényuralmi jelképek használatát tiltó büntető törvénykönyvi (Btk.) paragrafust. Az AB azzal indokolta döntését, hogy a szabályozás túl tág, pontatlan, ezért sérti a jogbiztonság követelményét, és aránytalanul korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát.

Ajánlat: A vörös csillag honnan van?