Az utcára kerülhet Uhrin Benedek

Vágólapra másolva!
A lakásmaffia áldozata lett Uhrin Benedek a Blikk szerint. A 91 éves énekes novemberben vett lakást, azonban mivel nem a tulajnak fizetett, azóta sem került a nevére az ingatlan, amelyet közüzemi tartozások miatt májusban elárvereznek.
Vágólapra másolva!

Rettegésben tölti a napjait Uhrin Benedek és gondoskodására szoruló fia, Attila: bár kifizettek kilenc és fél millió forintot egy panellakásért, májusban mégis utcára kerülhetnek - írja a csütörtöki Blikk. A 91 éves énekes tavaly költözött Budapestre, azonban új otthonát nem a tulajdonostól vette meg.

A tulaj a lakók szerint idős és rokkant férfi volt, de nyoma veszett, és senki sem tudja, hogyan jutott hozzá F. Sándor építési vállalkozó a lakáshoz, amelyen másfél millió forintos közüzemi és közösköltség-tartozás van. Az adásvételi szerződésben az eladó vállalta, hogy a vételárból mindezt kifizeti, a férfi ügyvédje is erről biztosította Uhrint.

"A beköltözés után derült ki, hogy illegálisan van áram a lakásban, valaki megbuherálta az órát. Hiába fizettük ki a kilenc és fél millió forintot, a lakás még most sem került a nevünkre tavaly november óta, mivel az eladónak esze ágában sem volt rendezni a tartozásokat, amelyek mind ott virítanak a tulajdoni lapon is. Megkaptuk a levelet a végrehajtótól: májusban elárverezik az otthonunkat, és hajléktalanok leszünk" - mondta a Blikknek az énekes.

Uhrin ügyvédje, Ruttner György a Blikknek annyit mondott: polgári pert indítanak, de vizsgálják a hivatalos iratokat is, mert több okból felmerülhet a büntetőfeljelentés lehetősége is.