Filmet készített az MSZP az Orbán-kormányról

Vágólapra másolva!
Majdnem húszperces filmet készített az MSZP az ország állapotáról és az Orbán-kormány hároméves tevékenységéről. A film szerint a Fidesz-kormánynak meg kell buknia, Orbán Viktornak pedig távoznia kell a közéletből. A filmben megjelenik Horn Gyula és Antall József képe, a fideszes Zsiga Marcell, illetve a Békemenet is, amely az MSZP szerint "az élő bizonyíték arra, hogy a Fidesz egy hangos, agresszív, önző kisebbség". A Fidesz szerint az MSZP százmilliókat költ arra, hogy gyűlölettel árassza el az országot.
Vágólapra másolva!

A húszperces kisfilmet az MSZP koncepciója alapján, a szocialisták szakértőinek bevonásával fiatal művészek forgatták - közölte Mesterházy Attila pártelnök. A Magyarország ma című alkotást vasárnap mutatták be újságíróknak az egyik budapesti moziban. A filmet az internetes videomegosztókon és a szocialista párt weboldalán nézhetik meg az érdeklődök.

Az MSZP elnöke azt mondta, a film annak a január közepén kezdődött, Magyarország ma elnevezésű kampánynak a része, amelynek végén, jövő szombaton a Papp László Budapest Arénában tartanak évértékelő rendezvényt. Mesterházy Attila elárulta, hogy a kampány egésze 15-16 millió forintba került, ebben benne van az Orbán Viktort, Matolcsy Györgyöt és Hoffmann Rózsát ábrázoló óriásplakátok és a kampányfilm költsége is.

A filmben egyebek mellett az hangzik el, hogy Orbán Viktor kormányzása tönkretette az országot, a kormánypropaganda pedig elszakadt a valóságtól. A társadalmi különbségek növekednek, a középosztály lecsúszik, négymillió a szegény ember, közülük másfél millióan a létminimum alatt élnek, a gazdaság teljesítménye csökken, a fiatalok menekülnek az országból - sorolja az alkotás, amely bírálja a kormány oktatási és kulturális politikáját, a stadionépítéseket, a szociális kiadások csökkentését is. A film hosszan foglalkozik a Békemenettel, amely a narráció szerint "az élő bizonyíték arra, hogy a Fidesz egy hangos, agresszív, önző kisebbség".

Miközben a filmben elhangzik, hogy sokáig mintaországnak számítottunk, Antall József, Horn Gyula, Medgyessy Péter képét mutatják. Gyurcsány Ferenc nem jelenik meg a filmen. Az filmben megjelenik Zsiga Marcell is, akivel kapcsolatban az MSZP felidézi, hogy "1,7 millió forintot keres, de azt mondja, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból". A film konklúziója, hogy a Fidesz-kormánynak meg kell buknia, Orbán Viktornak pedig távoznia kell a közéletből.

A magyar emberek nem vevők többé a szocialisták hazugságaira - reagált a Fidesz a vasárnap bemutatott filmre. A szocialisták ezúttal is az emberekkel mennek szembe. "Nincs ma Magyarországnak olyan zuga, ahol ne jelezték volna már, hogy nem kérnek a baloldal gyűlöletkampányából, ők most mégis folytatják" - áll a Fidesz-frakció közleményében. A Fidesz szerint az MSZP százmilliókat költ arra, hogy gyűlölettel árassza el az országot.