A tanácsadója lopta meg Osztolykán Ágnest

Vágólapra másolva!
200 ezer forintot lopott a néhány hete megszűnt LMP-frakció egyik tanácsadója Osztolykán Ágnestől - írja a Blikk. A most független képviselő a Képviselői Irodaház egyik szobájában hagyta a táskáját, és SMS-t kapott arról, hogy valaki 200 ezer forintot leemelt a bankkártyájáról. Rendőröket hívott, akik gyorsan megtalálták a pénzt a tanácsadónál.
Vágólapra másolva!

Meglopták Osztolykán Ágnes LMP-s politikust, jelenleg független országgyűlési képviselőt. Osztolykán bankkártyájáról 200 ezer forintot emelt le volt frakciójának egykori tanácsadója - írja a Blikk.

Osztolykán a Blikknek elismerte, hogy meglopták. "Nagyon szomorú vagyok, ez rettenetes dolog, óriási csalódás nekem, ami történt" - mondta. A Képviselői Irodaház egyik szobájában hagyta a táskáját múlt pénteken délelőtt, a frakcióülésre csak a számítógépét és a mobilját vitte magával. "Egyszer csak SMS-t kaptam, hogy valaki pénzt vett fel a kártyámmal a számlámról" - mondta Osztolykán.

A képviselő visszament az irodába, ahol a táskájából csak a kártya hiányzott. "Ekkor kérdeztem meg az egyik kollégámat, hogy nem ő vette-e fel a pénzt. Mivel a hölgy tagadott, kénytelen voltam kihívni a rendőrséget" - mondta a képviselő. A kiérkező rendőrök ezután a tanácsadónál megtalálták a pénzt. Osztolykán ezután kérte, hogy ne csináljanak ügyet a történtekből, mivel meglett a pénz, de a rendőrök intézkedtek, mivel bűncselekmény történt. "Egy országgyűlési képviselő 2013. március 1-jén tett feljelentést, mert 200 ezer forintot leemeltek a bankkártyájáról - írta az Országos Rendőr-főkapitányság a Blikk kérdéseire.

A lopáson ért nő szerződése a lap szerint egy nappal az eset előtt járt le. Az LMP parlamenti frakciója ugyanis a múlt hónapban megszűnt, így a képviselőcsoport a munkatársak nagy részét már nem tudta tovább foglalkoztatni.