Az ombudsmanhoz fordultak az orvosok a nyugdíjazás miatt

Vágólapra másolva!
Az alapvető jogok biztosához fordult a Magyar Orvosi Kamara az új nyugdíjszabályok miatt - írja a Népszava. A kamara jogsértőnek, az alaptörvénybe ütközőnek tartja a kötelező nyugdíjazást.
Vágólapra másolva!

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) tagjainak szétküldött ombudsmani beadvány szerint, erős kételyeik vannak a szabályozás, illetve az előírt kormányzati intézkedések társadalmi hasznosságát illetően, és a szabályozással létrejött rendszert diszkriminatívnak, jogsértőnek, az alaptörvénybe ütközőnek tartják - írha a Népszava.

A MOK arra kérte Szabó Máté ombudsmant, ha egyetért beadványukkal, a rendelkezésére álló jogi eszközökkel kísérelje meg a rendelet végrehajtásának leállítását - számol be a napilap.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormánypártok tavaly decemberben, az idei költségvetést megalapozó salátatörvényben úgy döntöttek, hogy idén július 1-től az állami szférában dolgozók nem kaphatnak nyugdíjat és fizetést egyszerre, ezért az időskori ellátásra jogosultakat kötelezően nyugdíjazzák. Idén az egészségügyben ez a Népszava szerint 6500 egészségügyi dolgozót érint.