Pénteken alakul meg Bajnai Gordon pártja

Vágólapra másolva!
Nem vár tovább a pártalakítással az Együtt 2014, pénteken bejelentik az új párt megalakulását. A pártnak nem Bajnai Gordon lesz az elnöke.
Vágólapra másolva!

Az Együtt 2014-ből az [origo]-nak megerősítették az Index információját, mely szerint pénteken megalakul Bajnai Gordon pártja. Az új politikai pártot a három eddig is együttműködő szervezet hozza létre. Képviselteti magát a Haza és Haladás Egyesület, a Milla, valamint a Szolidaritás. A mozgalmat alapító három szervezet 10-10 tagja alapítja majd a pártot.

A múlt héten a Milla félreértelmezhető közleményt adott ki arról, hogy együttműködnek-e az új párttal. Úgy tudjuk, hogy bár a Milla megmarad egyesületnek, több millás is párttag lesz, Juhász Péter pedig benne lesz az új párt vezetésében.

Korábban Bajnai Gordon az [origo]-nak adott interjújában februárban említette, hogy március 15-én már párttagokat is fognak toborozni. A Haza és Haladás vezetője akkor nem árulta el az új párt nevét, úgy tudjuk, hogy hasonló lesz a mozgalom jelenlegi elnevezéséhez.

A párt elnöki posztját az Index szerint nem Bajnai Gordon fogja betölteni, ő ugyanis a tervek szerint a párt miniszterelnök-jelöltje lesz.