Újravágják az MSZP kampányfilmjét

Vágólapra másolva!
Újravágja sokat bírált kampányfilmjét az MSZP. A 20 perces videót Puskás Ferenc özvegye is bírálta, több médium pedig arra panaszkodott, hogy a párt engedély nélkül használt fel általuk készített tartalmakat.
Vágólapra másolva!

Újravágja kampányfilmjét az MSZP, a szocialisták szóvivője azonban szerdán még nem tudta megmondani, hogy ez mikorra történik meg, és pontosan mely jeleneteket érinti.

Az MSZP vasárnap tette közzé Magyarország ma című, húszperces, az internetes videomegosztókon látható kisfilmjét, amely a párt véleményét tükrözően mutatja be az ország állapotát. Ezután több médium is tiltakozott, amiért a szocialisták engedély nélkül használták fel az általuk készített felvételeket. Puskás Ferencné, az egykori világhírű magyar labdarúgó özvegye tiltakozását fejezte ki Puskás Ferenc nevének kampánycélú felhasználása ellen, és Vásárhelyi Gábor, Bartók Béla szerzői jogainak magyarországi örököse is kifogásolta, hogy a kampányfilmben felhasználták Bartók Béla nevét és fényképét. A Terrorelhárítási Központ szintén jelezte, hogy az MSZP nem kért engedélyt felvételeik felhasználására.

A kampányfilm miatti tiltakozásokról Török Zsolt azt mondta: szerinte a jobboldal tisztességtelenül felhasználja Puskás Ferenc özvegyét, az a közlemény ugyanis, amelyet megjelentetett, nem rá vall. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a szocialista kormány segítette az özvegyet a labdarúgó halála után.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta: nem tud arról, hogy az MSZP elnökségi tagjai közül bárki kritizálta volna az alkotást. Ugyanakkor - folytatta - természetes, hogy a szembesítő kampány után az MSZP elsősorban saját elképzeléseinek, programjának bemutatásával folytatja majd a korteskedést.