Gyorsabban cserélnék le a 3-as metrót

Vágólapra másolva!
Kellően gyors előkészítés esetén még a most folyó uniós finanszírozási ciklusban nyerhető pénz a 3-as metróvonalon futó, sokak szerint életveszélyessé vált állapotú kocsik cseréjéhez - írta a Világgazdaság. A 30 új szerelvény kedvező esetben 2015-ig be is érkezhet.
Vágólapra másolva!

Az eddig tervezettnél hamarabb lecserélhetik a budapesti M3-as vonalon futó, egyre gyakrabban meghibásodó metrókocsikat - értesült a Világgazdaság. A lap szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) heteken belül kiírja azt a pályázatot, amelyben a 3-as metró állomásainak, pályáinak és szerelvényeinek esetleges felújítására vagy cseréjére vár javaslatot.

A tanulmánynak ki kell térnie arra is, hogy déli és északi irányban érdemes-e, és ha igen, milyen feltételek mellett meghosszabbítani a pályát. Kellően gyors előkészítés esetén még a most folyó uniós finanszírozási ciklusban nyerhető pénz a cseréhez, és a 30 új szerelvény kedvező esetben 2015-ig be is érkezhet. Ellenkező esetben a beszerzés a következő uniós ciklusra marad, a 3-as metró teljes rekonstrukciójával együtt.

A 3-as metró fejlesztése összefügg egy másik budapesti nagyprojekttel, ami "Káposztásmegyer vasúti és egyéb fővárosi közösségi közlekedési fejlesztésének támogatása" néven fut, s amellyel kapcsolatosan január 16-án adott egy nettó közel 18 millió forintos megbízást a Városkutatás Kft.-nek a BKK.