A TEK nem engedi a Sándor-palotához a tüntetőket

Vágólapra másolva!
Lezáratta erre a hétre a Sándor-palota előtti Szent György teret a Terrorelhárítási Központ. A téren az alaptörvény-módosítás ellen tiltakozók akartak tüntetni, hogy arra kérjék Áder János elnököt, ne írja alá a módosítást, amelyet hétfőn délután várhatóan elfogad az Országgyűlés. A TEK arra hivatkozik, hogy a héten több védett személy is a palotában fog tartózkodni.
Vágólapra másolva!

A Terrorelhárítási Központ (TEK) biztonsági intézkedésként lezáratta a Sándor-palota előtti Szent György teret. Civilek hétfő estére a téren álló Köztársasági Elnöki Hivatal épülete elé szerveztek demonstrációt, hogy Áder János köztársasági elnököt arra kérjék, ne írja alá az alaptörvény negyedik módosítását, amelyet Országgyűlés addigra várhatóan elfogad.

A TEK honlapján közzétett "személy- és létesítménybiztonsági intézkedés" értelmében március 8-ától legkésőbb március 16-án éjfélig lezárják a köztársasági elnök hivatala előtti Szent György tér teljes területét, továbbá több környékbeli utcát és közterületet.

A március 7-én hozott intézkedést a TEK azzal indokolta, hogy az említett időszakban a Sándor-palota épületében és a lezárt területeken "több, védett személyek részvételével megtartott (...) program kerül megrendezésre, beleértve a március 15-ei nemzeti ünnepsorozat előkészítését is".

Pénteken Az alkotmány nem játék! elnevezésű, civilek által szervezett fővárosi, Alkotmány utcai demonstráció után a tüntetők egy része az Alkotmánybíróság elé vonult. A rendezvény végén bejelentették: a tiltakozást hétfőn a Sándor-palotánál folytatják annak érdekében, hogy az államfő ne írja alá az alaptörvény módosítását. Hétfőn délelőtt a "Ne írd alá, János - Tiltakozás az Alaptörvény 4. módosítása ellen!"- elnevezésű Facebook-oldalon is a Sándor-palotához hívják estére a tiltakozókat.