Korrupt rendőröket ítéltek el

Vágólapra másolva!
Huszonötezer forintot kért két rendőr egy lejárt műszakival közlekedő autóstól, cserébe eltekintettek volna a bírságtól. A sofőr azonban a Nemzeti Védelmi Szolgálat embere volt, és lebuktatta a rendőröket. Két év felfüggesztettet kaptak.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Nyomozó Ügyészség pénteken hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt - gyorsított eljárásban - bíróság elé állított két korrupt rendőrt - közölte a Fővárosi Főügyészség. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megbízhatósági vizsgálatának keretében fogták el őket.

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányságán szolgálatot teljesítő két rendőr februárban a Göncöl utcában intézkedett egy arra közlekedő személygépkocsi vezetőjével szemben, aki az NVSZ egy munkatársa volt. Miután a gépkocsi rendszámtábláján lévő matrica alapján megállapították, hogy a jármű műszaki érvényességi ideje lejárt, 25 ezer forintot kértek a gépkocsi vezetőjétől azért, hogy eltekintsenek a bírság kiszabásától. Mivel a sofőrnél csak 18 ezer forint volt, a vádlottak ezt az összeget vették át tőle.

A tettenérést követően a két rendőrt előállították a Budapesti Nyomozó Ügyészségre, az ügyészség pedig gyorsított eljárásban a Fővárosi Törvényszék elé állította őket. A bíróság mindkét vádlott bűnösségét megállapította, és ezért I. rendű vádlottat 1 év 10 hónap, míg II. rendű vádlottat - bűnsegédként - 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, de a szabadságvesztés végrehajtását mindkét vádlott esetében 2 év próbaidőre felfüggesztette. A vádlottakat emellett a bíróság pénzbüntetésre is ítélte. Az ítélet nem jogerős.