Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz

Vágólapra másolva!
Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz a rezsicsökkentés megvédéséért.
Vágólapra másolva!

Aláírásgyűjtést indít a Fidesz, hogy támogatást kérjen a családoktól a rezsicsökkentési program megvédéséhez - közölte a párt elnökségi ülése után Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke és Rogán Antal frakcióvezető.

A napokban a Fővárosi Törvényszék a Magyar Energia Hivatal rendszerhasználati díjakat meghatározó rendeletével szemben indított bírósági felülvizsgálat során a gázszolgáltatóknak adott igazat első fokon. Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben botrányosnak minősítette a döntést.

Rogán Antal erre reagálva a mai sajtótájékoztatón azt mondta, nem engedik, hogy a szolgáltatók megakadályozzák a rezsicsökkentés megvalósulását, ezért több törvényt is módosítani fognak, rendeletalkotással hatalmazzák fel és megerősítik az energiahivatalt. A frakcióvezető kifejtette azt a véleményét is, hogy az energiaszolgáltatók kereseteit a bíróság "feltűnő gyorsasággal tárgyalta meg, és feltűnő gyorsasággal hozott első fokon ítéletet", amely komoly veszélyt jelent a lakosságnak, hiszen jogerőre emelkedése esetén egy átlag magyar családnak havi 4400 forintot kellene visszafizetnie januárra és februárra is.

Kósa Lajos pedig arról számolt be, hogy már a héten megkezdik aláírásgyűjtésüket, amelynek során minden családot felkeresnek, és arra kérik őket, támogassák a rezsicsökkentési program megvédését. Az alelnök tájékoztatása szerint kérdésük arra vonatkozik majd, hogy a választók kitartanak-e az általános tízszázalékos rezsicsökkentés mellett.