A bajor parlamenti elnök nem fogadja Kövért az alaptörvény-módosítás miatt

Vágólapra másolva!
A bajor parlament elnöke elhalasztja találkozóját Kövér Lászlóval a hétfőn nemzetközi és itthoni bírálatok és figyelmeztetések ellenére elfogadott alaptörvény-módosítás miatt.
Vágólapra másolva!

Az alkotmány módosítása miatt a bajor parlament elnöke elhalasztja szerdára tervezett találkozóját Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével, Barbara Stamm erről tájékoztatta a magyar parlament elnökét levélben.

Barbara levelében kifejtette: a magyar alkotmány hétfői módosítása Németországban és az Európai Unióban "mély aggodalmat és vitát váltott ki a jogállamiság további fejlődését illetően", ezért "a parlamentjeink közötti konstruktív párbeszéd" érdekében a módosítás nyomán felmerülő kérdések tisztázásáig "tanácsos" elhalasztani a találkozót. A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa levelében kifejezte reményét, hogy máskor bepótolhatják majd a találkozót.

Kövér László kedden kezdte meg kétnapos hivatalos látogatását a bajor fővárosban. A házelnök környezetéből az MTI-vel kedd este közölték, hogy Kövér László folytatja müncheni programját és később reagál a bajor parlament elnökének levelére.

Kövér László kedden a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetést adta át Hans Zehetmairnak, a CSU-hoz közel álló Hanns Seidel Alapítvány elnökének, majd ünnepi beszédet mondott a Müncheni Magyar Misszió és a bajor fővárosban működő magyar főkonzulátus március 15-i ünnepségén. A házelnök Münchenben találkozik helyi magyar szervezetek és a szudétanémetek képviselőivel is.