Orbán a szabadság hangjáról írt a magyaroknak

Vágólapra másolva!
"A szabadság azoké, akik elég bátrak, hogy kivívják" - Orbán Viktor szerint ezt üzeni a szabadság hangja, amelyet az egész világ hallhat március 15-én. Mivel Brüsszelben lesz az ünnepen, levélben szólt a magyarokhoz.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök nem lesz Magyarországon pénteken, mert a brüsszeli uniós csúcson vesz részt, ezért levelet írt a lakosságnak március 15. alkalmából.

A rövid levélben azt írta, március 15. az a nap, "amikor az egész világ hallja a magyar szabadság hangját". Szerinte ez a hang azt mondja, "a szabadság azoké, akik elég bátrak, hogy kivívják". A miniszterelnök arról is írt, hogy régen volt ennyire egységes a magyarság.

Orbán a határon túli magyarokhoz is szólt, azt írva, hogy "az elmúlt években elindítottuk nemzetünket a határokon átívelő egyesítés útján". Így mindenki részt vehet a magyar nemzet és Magyarország építésében, "A határon túl élők részt vehetnek Magyarország erősítésében, az erős anyaország pedig többet tud tenni értük ott, ahol élnek" - fogalmazott a kormányfő.

A köztévének gyors interjút is adott este a miniszterelnök a brüsszeli tárgyalások között. Azt mondta, felmerült a rezsicsökkentés és az alaptörvény-módosítás ügye is a csúcstalálkozón. "Az otthoni ügyeknek külföldön meg kell fizetni az árát. Az utóbbi időben a magyar kormány rezsicsökkentést rendelt el, bankadót vetett ki, aminek a nemzetközi vállalatok nem örültek, ezért sok bírálat érte Magyarországot Európában" - mondta.