Vágólapra másolva!
Először tizenegy autó ütközött össze, majd további harminc csúszott össze.
Vágólapra másolva!

Már több mint negyven autó ütközött egymásnak az M7-es autópálya zalai szakaszán. A Letenye irányába tartó járműforgalmat Balatonkeresztúrnál leterelik az autópályáról. Korábban olyan hírek érkeztek az M7-es Somogy megyei szakaszáról, hogy öt méternél nem látni messzebb, ezért csak nagyon lassan halad a forgalom. A csekély látótávolság miatt a több mint 100 km/órás szél is nehezíti az arra felé autózók dolgát. A somogyi rendőrség tájékoztatása szerint az M7-es autópálya egyes szakaszait tükörjég borítja.

Az első jelzés után további autók ütköztek össze a 203-as és 206-os kilométerszelvények között. Már 41 járművet számoltak össze, az autópálya érintett szakaszán mindenütt összetört kocsik vesztegelnek - mondta Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke. Az első információk szerint ketten megsérültek, azt a sajtófőnök egyelőre nem tudta megmondani, hogy lehetnek-e további sérültek. A sorozatbalesetben először tizenegy jármű ütközött össze, majd további harminc gépkocsi csapódott egymásnak.

Forrás: MTI/Varga György
A képre kattintva galéria nyílik!

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján közölte, az autópályán Nagykanizsa felé, a 134-es kilométernél két kamion ütközött. A helyszínre érkező mentőautónak is nekiment egy gépkocsi. Sérültről, a baleset körülményeiről nincs bővebb információ. Az Útinform honlapján az olvasható, hogy ezen a szakaszon a pálya forgalma a helyszínelés miatt jelenleg áll.

A rendőrségi honlap szerint a 135-ös kilométernél is történt egy baleset, ott egy jármű a leállósávon áll. A 148-as kilométernél, ugyancsak Nagykanizsa felé, Balatonfenyves környékén egy kamion fordult keresztbe, a pálya forgalma ott is áll.

A megyei rendőrség tájékoztatása szerint ugyancsak ebbe az irányba, a 173-as kilométernél a belső sávban egy gépkocsi szalagkorlátnak ütközött, ezért az a sáv le van zárva.