Vágólapra másolva!
Tizenhat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település 23 oktatási-nevelési intézményében rendeltek el tanítási szünetet hétfőn az önkormányzatok - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője. A települések többségén még mindig nincsen áram. Összesen több mint 16 ezer helyen szünetel még az áramellátás.
Vágólapra másolva!

Kótaj, Napkor, Sényő, Biri, Bököny, Érpatak, Geszteréd, Tiszarád, Beszterec, Demecser, Székely, Tiszatelek, Paszab, Tiszabercel, Buj és Gávavencsellő iskoláiban és óvodáiban rendeltek el tanítási szünetet, mivel ezeken a helyeken még mindig nincs áram. A tanítási szünetet egyelőre hétfőre rendelték el az önkormányzatok, de elképzelhető, hogy az intézkedést - az áramhálózat helyreállításáig - egyes településeken meghosszabbítják - mondta Tóth Gabriella, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője.

A szünetet egyébként a megyei védelmi bizottság elnökének ajánlására, saját hatáskörükben rendelhetik el az érintett önkormányzatok - tette hozzá. A 65 melegedőhelyet a rendkívüli időjárás kezdete óta összesen 782-en keresték fel, az elmúlt huszonnégy órában 17 embert helyeztek el bennük - mondta Tóth Gabriella.

A megye területén nincsen lezárt útszakasz, a MÁV-tól kapott tájékoztatás szerint a Záhony-Nyíregyháza szakaszon a felsővezeték áramellátásának problémája miatt késnek a vonatok.

Az áram nélkül maradt települések száma közben csökken a megyében, hétfő reggelig 44 településen nem volt szolgáltatás, ezek közül 14 részlegesen volt ellátatlan. Azokról a helyekről, ahol már visszakapcsolták az áramot, átszállítják az aggregátorokat a még áram nélküli településekre. Az E.ON négy nagyteljesítményű aggregátora egy járási hivatal, egy vízműtelep, valamint két tanya áramellátását biztosítja - közölte Tóth Gabriella.

Az E.ON Zrt. szóvivője, Egyházi Nikolett hétfőn délelőtt azt mondta, 16 293 fogyasztói helyen még mindig nincs áramszolgáltatás vezetékszakadások, oszlop- és szigetelőtörések miatt.