Újra van áram minden településen Szabolcsban

Vágólapra másolva!
Minden településen visszakapcsolta a szolgáltató az áramot Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Már csak néhány fogyasztói helyen vannak problémák, de szerda délig ezeket is megoldja az E.ON.
Vágólapra másolva!

Minden városban és faluban visszakapcsolták az áramot Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, néhány fogyasztói helyen viszont még előfordulhat, hogy kisfeszültségű hálózati vagy egyedi hiba miatt továbbra sincs szolgáltatás egy-egy utcában, utcarészben - közölte a szolgáltató E.ON Zrt. szóvivője. Egyházi Nikoletta elmondta, a szakemberek a hibák elhárítását is megkezdték, s amíg az megtörténik - várhatóan szerda délig -, igyekeznek aggregátorokkal biztosítani az áramot.

Az E.ON Zrt.-nél még nem készült felmérés arról, hogy a csütörtöki-pénteki rossz időjárás mekkora kárt okozott a cégnek. A korábbi felmérések több mint ötezer kilométernyi vezetékrongálódásról szóltak, az oszloptörések száma meghaladta a kétszázat, csaknem háromszáz helyen szakadt el a vezeték, és megközelítőleg ezer szigetelőtörést regisztráltak az első napokban. A nagy kiterjedésű üzemzavar 98 szabolcsi település mintegy százezer lakosát érintette, a települések több mint egyharmadánál csütörtöktől kedd délutánig tartott az áramkimaradás.