Szaniszló visszaadja a Táncsics-díjat

Vágólapra másolva!
Bő húszperces monológja végén az Echo TV műsorában jelentette, be, hogy visszaadja a Táncsics Mihály-díjat Szaniszló Ferenc műsorvezető. A kitüntetését többek között bíráló amerikai és izraeli nagykövetnek azt üzente: hadizsákmányként vihetik a díjat.
Vágólapra másolva!

Visszaadja a Táncsics Mihály-díjat Szaniszló Ferenc. Az Echo TV műsorvezetője ezt bő húszperces monológja végén jelentette be műsora rendkívüli adásában szerdán este. Lépését azzal indokolta, hogy a "globális háttérhatalom" által róla terjesztett rágalmak révén példátlan nyomás nehezedik Magyarországra, amit ő nem hagyhat. "Visszaadom azoknak, akik méltatlannak találtattak, hogy engem méltónak találjanak" - jelentette ki.

Szaniszló monológjában évtizedes sérelmeket és a "liberókkal" folytatott küzdelmeit emlegetette fel. A történetek rendre azzal végződtek, hogy egy adott televízióból vagy sajtóterméktől hogyan küldték el a liberálisok nyomására. Azt állította, hogy a díjat visszakérő minisztert, illetve a díj odaítélését bíráló nagyköveteket az ő szavainak kiforgatásával tévesztették meg. Szerinte lejáratóinak célja, hogy megfélemlítsék azokat, akik "lerántják a leplet a borzalmas világrendről, akik leleplezik az uzsorauralmat".

Az amerikai és az izraeli nagykövetnek azt üzente, hogy "hadizsákmányként" vihetik a díjat.

A díj megítélése miatt Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter számtalan kritikát kapott, többen visszaadták korábban kapott díjukat, és az USA budapesti nagykövete (de korábban az izraeli nagykövet is) bírálta a lépést, amiért "olyan embert tüntettek ki, aki a nyilvánosság előtt gyűlöletbeszédet használ". Balog kedden levélben kérte Szaniszlót, hogy adja vissza a díjat.