A hummeres gázoló börtönben marad

Vágólapra másolva!
Tartani lehet az osztrák férfi szökésétől, többek között ezzel indokolta a bíróság, hogy a rendőrgázoló előzetes letartóztatásban marad.
Vágólapra másolva!

Április 12-ig jogerősen meghosszabbította a Szegedi Törvényszék annak a 34 esztendős osztrák férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint tavaly október 11-én Apátfalván Hummerjével szándékosan elgázolt egy rendőrt - mondta Lakatos Péter, a bíróság sajtószóvivője szerdán.

Az osztrák férfi ellen hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A férfi korábban huszonnyolcszor került összetűzésbe a törvénnyel, a többi között hivatalos személy elleni erőszak és fegyveres rablás miatt.

A végzés indokolása szerint az elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára - a férfira akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság -, valamint arra tekintettel, hogy az osztrák állampolgárságú gyanúsítottnak magyarországi kötődése nincs, alaposan tartani lehet szökésétől, elrejtőzésétől. A bűncselekmény jellege, valamint a gyanúsítottnak a tanúkhoz fűződő ismeretsége miatt fennáll annak veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén befolyásolásukkal, megfélemlítésükkel meghiúsítaná vagy veszélyeztetné a bizonyítást.