Önként jelentkeztek kihallgatásra a székházfoglalók

Vágólapra másolva!
Önként jelentkezett kedden a rendőrségen harmincöt, a Fidesz székház elfoglalása miatt meggyanúsított tüntető. A fiatal aktivisták két beidézett társukat kísérték el, de a rendőrök nem hallgatták ki őket.
Vágólapra másolva!

Harminchét, a Fidesz Lendvay utcai székházának márciusi elfoglalásában részt vevő fiatal jelent meg kedd délután a BRFK Gyorskocsi utcai épületénél, hogy önként jelentkezzenek adategyeztetésre - írja az eseményről a nol.hu.

A rendőrség a lap szerint eredetileg két fiatalt idézett be, a többiek - akik a helyszínen közös nyilatkozatban ismerték el, hogy részesei voltak a székházfoglaló akciónak - szolidaritásból tartottak a beidézettekkel, és kérték rabosításukat. A kérésüknek a rendőrség amúgy nem tett eleget: a megjelentek többsége április 9-ére kapott idézést.

A székházfoglalók közül a megjelent újságírók előtt többen visszautasították a vádakat, hogy akciójukat Bajnai Gordon szervezte.

A Lendvay utcai székházfoglalásban részt vevők ellen - ahogy arról korábban beszámoltunk - a Fidesz tett feljelentést. A rendőrség csoportos garázdaság miatt indított eljárást, amelynek során több fiatalt idézés nélkül előállítottak, egyiküket a kollégiumi szobájából vitték be.