Tarlós megegyezett a taxik színéről

Vágólapra másolva!
A legfontosabb kérdésekben megállapodott Tarlós István a taxisokkal - írja a Magyar Nemzet. Az egységesítés marad, de a teljesítménykorlátot lejjebb szállítják.
Vágólapra másolva!

A legfontosabb kérdésekben egyetértés alakult ki a főváros vezetése és a taxisok között - nyilatkozta Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek. A lap szerdai számában azt írja, hogy az autók korábban tervezett 60 kilowattos teljesítménykorlátját várhatóan 58-ra csökkentik, és a rendelet 2014 június végén léphet hatályba.

Az egységesítés, vagyis a rögzített hatósági ár, a sárga-fekete autószín, a kötelező klíma, a bankkártya-elfogadás és a dohányzási tilalom marad. A tervezetről április 9-i ülésén tárgyal a Fővárosi Közgyűlés.

A főváros honlapján elérhető tervezet szerint az autók egységesen sárgák lesznek, még a szín hivatalos kódját is megadja a tervezet. Az ablakok alatt fekete-sárga pepita csík fut majd végig, a viteldíj pedig nagy betűkkel és számokkal lesz olvasható a hátsó ajtón. A tetőn lévő taxilámpa is ugyanolyan lesz majd minden autón.

A taxik legfeljebb tízévesek lehetnek, október közepétől március 15-ig kötelező lesz a téli gumi, március 15-től október közepéig pedig a működő légkondicionáló.

Forrás: Főváros Önkormányzat
Forrás: Főváros Önkormányzat