Vágólapra másolva!
Hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla azt a döntést, mely elutasította Kaiser Edének a móri üggyel kapcsolatban előterjesztett kártérítési igényét. Új eljárás jön, a jogerősen felmentett Kaiser 25 milliót követel.
Vágólapra másolva!

Új eljárásra kötelezte az ügyben első fokon eljáró Szegedi Törvényszéket a Szegedi Ítélőtábla Kaiser Ede kártérítési ügyében. Kaiser a móri üggyel kapcsolatban a rendőrséggel, az ügyészséggel és a bíróságokkal szemben terjesztett elő kártérítési igényt, de azt a bíróság korábban elutasította.

A mostani, ezt felülbíráló döntést Kissné Koch Ágnes tanácsvezető bíró a határozat indoklásakor úgy indokolta: a Szegedi Törvényszéken az elsőfokú eljárásban súlyos eljárási szabálysértések történtek, ezért az ítélet alkalmatlan az érdemi felülbírálatra.

A nyolc halálos áldozattal járó 2002-es móri bankrablás elkövetésének vádja alól jogerősen felmentett Kaiser Ede közigazgatási jogkörben okozott kár megtérítéseként 25 millió forintot követelt a Nemzeti Nyomozó Irodától, a Legfőbb Ügyészségtől, a Fővárosi Törvényszéktől és a Fővárosi Ítélőtáblától.