Halálra vertek kihallgatás közben egy férfit

Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal megszüntették két rendőr jogviszonyát, miután egy lopással gyanúsított férfi meghalt az izsáki rendőrőrsön. A volt rendőröket később őrizetbe vették, mert a gyanú szerint "hivatalos eljárásuk során testszerte bántalmazták a sértettet, aki ennek következtében elhunyt". A Baon.hu úgy tudja, hogy a férfi arca agyon volt verve.
Vágólapra másolva!

Cikkünk folyamatosan frissül.

Az izsáki rendőrőrsön hallgattak ki a napokban egy orgoványi férfit, akit kisebb lopás elkövetésével gyanúsítottak a rendőrök. Az őrsön a férfi elhunyt, aki azonosította holttestét, azt állította, hogy péppé volt verve az arca - írja a Baon.hu a Petőfi Népe információira hivatkozva.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a lap megkeresésére azt mondta, hogy a kiskőrösi rendőrkapitányság vezetője 2013. április 9-én két rendőr hivatásos szolgálati viszonyát azonnali hatállyal megszüntette. Az ügyben az eljárás lefolytatására hatáskörrel és illetékességgel a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség rendelkezik. A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség kényszervallatás bűntette és halált okozó testi sértés miatt nyomoz az ügyben - írja a Baon.hu.

Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője később, szerda délután közölte: két személyt, akik rendőrök voltak, de a szolgálati viszonyuk most már megszűnt, gyanúsítottként hallgattak ki. "A gyanú szerint 2013. április 8-án hivatalos eljárásuk során testszerte bántalmazták a sértettet, aki ennek következtében elhunyt" - mondta a szóvivő. Mindketten őrizetben vannak, egyrészt azért, mert a bűncselekmény olyan tárgyi súlyú, hogy szökésüktől lehet tartani, másrészt pedig azért, mert szabadlábon védekezve esetleg veszélyeztetnék a nyomozás sikerét - mondta a szóvivő.