Megöltek egy 16 éves lányt Halásztelken

Vágólapra másolva!
Meggyilkoltak egy 16 éves lányt Halásztelken. A hallássérült lányt brutálisan megverte, majd megfojtotta a gyilkos. A feltételezett tettest, egy 31 éves férfit, őrizetbe vette a rendőrség, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság pénteken azt a 31 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megölt egy 16 éves szigetszentmiklósi lányt szerdán este Halásztelken - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Kállai Gábor. A kényszerintézkedést az esetleges szökésre, elrejtőzésre való tekintettel rendelte el a bíróság a büntetett előéletű gyanúsítottal szemben, aki a meghallgatásán részben beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendelkezésre álló adatok szerint T. Zoltán szerdán este találkozóra hívta a 16 éves, hallássérült Dominikát a halásztelki Duna-partra, ahol tisztázatlan okból brutálisan bántalmazta, majd megfojtotta a lányt. A férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - tette hozzá az ügyészségi szóvivő.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az ügy kapcsán pénteken délelőtt csupán annyit mondott az MTI-nek, hogy a 31 éves szigetszentmiklósi T. Zoltánt gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével. A férfit már kihallgatták, részletesebb információkat később közöl a rendőrség.

Az MTI információi szerint egy közösségi portálon az elmúlt napokban eltűntként keresték ismerősei D. Dominikát. A sokak által megosztott felhívásban egyebek mellett az áll, hogy a lány hallókészüléket hord, eltűnésekor fekete-rózsaszínű baseballkabátot, farmernadrágot és magas szárú sportcipőt viselt, s egy kék táska is volt nála. Többen tudni vélték, hogy a halásztelki Aldi-áruház elől vitte el őt valaki autóval április 10-én.