Egy rendőr a szemtanúja a halálos kihallgatásnak

Vágólapra másolva!
Egy körzeti megbízott rendőr a halállal végződött izsáki kényszervallatás koronatanúja - írja a Bors. A férfi megpróbálta leállítani a kihallgatást, de nem járt sikerrel.
Vágólapra másolva!

A Bors értesülései szerint a nemcsak a kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett B. Viktor és B. Csongor, hanem egy harmadik rendőr is az izsáki rendőrőrsön tartózkodott keddre virradó éjszaka. A szemtanú egy közeli település körzeti megbízottja, aki sikertelenül próbálta leállítani a verést, ezért távozott az őrsről.

Gyugyi Csilla, a nyomozást folytató Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője nem erősítette meg és nem is cáfolta a lapnak az értesülést, mondván, a folyamatban lévő nyomozás adatait nem kívánják megosztani a közvéleménnyel.

A negyvenhét éves Bara Józsefet lopás gyanújával állították elő hétfőn este Orgoványon, majd kihallgatásra az izsáki rendőrőrsre szállították, ahol elhunyt. A rendőrség elismerte, hogy a férfi a rendőri intézkedés hatására halt meg, és a két rendőr szolgálati viszonyát megszüntették.

B. Csongort és B. Viktort csütörtökön a Kecskeméti Járásbíróság halált okozó testi sértés és kényszervallatás bűntettének gyanúja miatt harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte.

Az eset körülményeit felderítő helyszíni riportunkat itt, a rendőri erőszakról készült cikkünket pedig itt olvashatják.