Október 23-ra lehet meg Orbán ellenfele

Vágólapra másolva!
Suchman Tamás szerint legkésőbb október 23-án megnevezik az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét. Suchman azt mondta, hogy az MSZP-nek és az Együtt 2014-nek közös listát kellene állítania a Fidesszel szemben.
Vágólapra másolva!

Őszre lehet meg a baloldali ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje - írta hétfői számában a Magyar Hírlap Suchman Tamásra, az MSZP egyik alapítójára, valamint a Népszava pontosan meg nem nevezett forrására hivatkozva. A Népszava szerint október 23-ra várhatóan megszületik az ellenzéki választási szövetség, és a demokratikus erők akkor jelenthetik be a közös miniszterelnök-jelölt nevét.

A lap arról is ír, hogy a szocialisták rendkívüli országos választmányi ülésre készülnek. Azt írták, a testület igyekszik levonni az időközi önkormányzati választások tanulságait, de várhatóan szó lesz arról a belső használatra készült felmérésről is, amelyből kiderül: a bizonytalan szavazók közül sokan még mindig a Gyurcsány-Bajnai-időszakot, illetve a szocialistákat teszik felelőssé a gazdasági nehézségekért.

A Magyar Hírlapnak Suchman Tamás azt mondta: szeptemberre lesz meg a közös jelölt. Az MSZP egyik alapítója arról is beszélt, hogy szerencsésebbnek tartaná, ha az MSZP, az Együtt 2014 és kisebb szövetségeseik abban is megállapodnának, hogy csak egy listát állítanak a Fideszével szemben.