Idén is az ELTE a legnépszerűbb

Vágólapra másolva!
A felvételizők körében idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény - derül ki az Educatio Kft. friss adatsorából.
Vágólapra másolva!

A 2013 szeptemberében induló alap- és mesterképzésekre összesen 97 175-en jelentkeztek. A legtöbben, közel húszezren az ELTE képzéseit jelölték meg. Az ide jelentkező 19 787 hallgató túlnyomó többsége, 11 292 hallgató a jelentkezési lapok első helyére az ELTE-t írta be. A Szegedi Tudományegyetemre és a Debreceni Egyetemre több mint 13 ezren jelentkeztek, tízezer feletti a jelentkezők száma a Pécsi Tudományegyetemen és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Az összegyetemi népszerűség mellett fontos mutató az is, hogy a legnépszerűbb karok dobogóján szerepel a Bölcsészettudományi Kar és a Pedagógiai és Pszichológiai Kar is. A legtöbben (5115-en) a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karát jelölték meg, a BCE-t szorosan követi a BTK 4931, illetve a PPK 4460 jelentkezéssel.

A tavalyi évhez képest idén összességében kevesebb a jelentkező: 2012-ben 110 616-an szerettek volna egyetemre vagy főiskolára járni, az ELTE-re pedig több mint huszonnégyezer jelentkezés érkezett. Az idei évben jelentkezők maximum öt helyet jelölhettek meg a felvételi eljárásban, 2012-ben még korlátlan számú helyre lehetett jelentkezni.

A részletes statisztikák a felvi.hu oldalon olvashatók.