Orbán erkölcsi kérdésnek tartja a Laborc-ügyet

Vágólapra másolva!
Nem politikai kérdésnek, hanem erkölcsi kérdésnek tartja Orbán Viktor a Laborc-Portik találkozóról nyilvánosságra hozott információkat. A kormányfő az ügyre csak annyit tud mondani: "de hát kérem, micsoda dolog ez?".
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor követi a nemzetbiztonsági bizottság munkáját a Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóin elhangzottak nyilvánosságra kerülése nyomán kirobbant ügyben, amelyet erkölcsi kérdésnek tekint. A miniszterelnök ezt szerdán mondta egy budapesti rendezvény előtt újságíróknak.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye az eddig nyilvánosságra került információkról, a kormányfő azt válaszolta: "én ezt nem politikai kérdésnek tekintem, hanem erkölcsi kérdésnek. Csak azt tudom mondani: de hát kérem, micsoda dolog ez?" Hozzátette, tájékozódik, követi a parlament nemzetbiztonsági bizottságának munkáját az ügyben.

A Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezető közötti két megbeszélésről készült hangfelvétel anonimizált leiratának titkosságát hétfőn oldotta fel az Alkotmányvédelmi Hivatal. A beszélgetések összefoglalóját itt és itt olvashatja.

A dokumentumok szerint 2008-ban két alkalommal találkozott egymással két másik ember társaságában Portik Tamás és Laborc Sándor. A megbeszéléseken a baloldal 2010-es választási győzelme érdekében jobboldali politikusokat a nyilvánosság előtt támadhatóvá tevő információkról is szó volt.