A budapesti sáv jogerősen is a Klubrádióé

Vágólapra másolva!
Helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla a Klubrádió a médiahatóság ellen indított perének elsőfokú ítéletét. Az első döntéssel a rádió visszakapta műsorszolgáltatási szerződését, ez most már jogerőssé is vált.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely szerint a Klubrádió sugározhat a 92,9 MHz-es fővárosi frekvenciáján.

Az eljárást a rádió indította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ellen, mert bár 2010-ben az Országos Rádió és Televízió Testület pályázatán elnyerte az ingyenesen hirdetett körzeti frekvencia használati jogát, az új médiahatóság nem kötött vele szerződést, azzal az indokkal, hogy egy tulajdonosnak egy vételkörzetben csak egy frekvenciája lehet.

A Fővárosi Törvényszék megismételt eljárásban tavaly novemberben mondta ki, hogy létrehozza a Klubrádió műsorszolgáltatási szerződését, ám a döntés ellen a médiatanács fellebbezett. Csütörtökön az ítélőtábla jogerősen helybenhagyta az elsőfokú döntést, határozata ellen már nem lehet fellebbezni.

A rádió egy vidéki frekvenciát ugyanakkor még hétfőn elbukott. A Klubrádió peres ügyeiről bővebben itt olvashat.