Hernádi: Beszélek Némethnével, de titok, hogy miről

Vágólapra másolva!
Németh Lászlóné korábban tájékoztatást kért a Moltól, miután kiderült, hogy a cég támogatta Bajnai Gordon alapítványát. Hernádi Zsolt szerint rendszeresen beszélnek Németnével, de azt nem árulta el, hogy miről.
Vágólapra másolva!

A csoport belső átalakítására figyelt tavaly a Mol, a kevesebb mint egy év alatt végrehajtott változás eredményeképpen ma sokkal áttekinthetőbb és hatékonyabb struktúrában működik a vállalat - fejtette ki Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató csütörtökön Budapesten, a Mol Nyrt. éves közgyűlését követő sajtótájékoztatón.

Hernádi Zsolt kifejtette, hogy a Mol az idén sem számol a gazdasági környezet kedvező változásával és azzal, hogy a vállalat számára fontos térségekben erőteljes gazdasági növekedés fog beindulni. Azzal sem számol, hogy a kőolaj ára vagy a finomítói marzsok alakulása kiszámíthatóbbá válik. Hozzátette: a vállalat felkészült és képes arra, hogy helytálljon a kihívásokkal teli gazdasági környezetben.

A Mol támogatta Bajnai alapítványát

Arra a kérdésre, hogy van-e egyeztetés a Mol és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium között a Haza és Haladás Alapítványnak nyújtott támogatással kapcsolatban, Hernádi Zsolt úgy fogalmazott, hogy sokat szokott beszélgetni a miniszter asszonnyal, de hogy miről és mikor, az maradjon a kettejük titka.

Németh Lászlóné fejlesztési miniszter a múlt héten pénteken egy televíziós műsorban beszélt arról, hogy tájékoztatást kér a Mol támogatási politikájáról, miután kiderült, hogy az olajipari vállalat támogatta a Bajnai Gordon volt kormányfőhöz köthető Haza és Haladás Alapítványt.

Ezzel kapcsolatban Hernádi Zsolt kifejtette, hogy a Mol-csoport évente mintegy 3 milliárd forintot fordít társadalmi felelősségvállalásra. Ennek mintegy kétharmada az üzleti tevékenységéhez kapcsolódó szponzoráció, a maradék összeggel pedig egy-egy társadalmi mozgalomnak, alapítványnak vagy éppen konferenciáknak nyújt pénzügyi támogatást, a társadalmi hasznosságuk miatt. Az utóbbi kategóriába tartozik az említett alapítvány támogatása is.