Segítséget kért a rendőröktől a rablóktól rettegő falu

Vágólapra másolva!
Nagy a rendőri készültség Ároktőn, miután házi őrizetbe került az idős emberek kirablásával és megölésével vádolt R. Elemér és fia.
Vágólapra másolva!

Soha nem látott a rendőri készültség Ároktőn, ahová csütörtök éjjel négyévi előzetes letartóztatás után hazatérhetett a sorozatrablásokkal és gyilkosságokkal vádolt idősebb R. Elemér és fia, R. Henrik - írja a Blikk.

A vád szerint az R. Elemér által vezetett banda tagjai kegyetlenül összevertek és kiraboltak idős embereket, a törvényszéknek azonban házi őrizetbe kellett helyeznie őket, mert 4 év alatt sem született ügyükben ítélet.

"Folyamatosan cirkál egy rendőrautó a faluban. Amikor megtudtam, hogy kiszabadulnak, rögtön egyeztettem a rendőrkapitánnyal" - mondta Vargáné Kerékgyártó Ildikó polgármester, akik szerint Ároktőn dolgos emberek laknak, de R.-ék nem először hoztak szégyent a településre.
Nem biztos azonban, hogy R.-ék otthon maradhatnak az elsőfokú ítélet megszületéséig, elképzelhető ugyanis, hogy egy másik, korábbi ügyük miatt újra őrizetbe vehetik őket. Ha így lesz, a rendőrség is mentesül a házi őrizet tetemes költségei alól.

A bűnbanda harmadik tagját, M. Istvánt csütörtökön engedték ki a rácsok mögül. A többi négy vádlott augusztusban szabadulhat, ha addig sem születik ítélet.