Szerdán lezárják a Lánchidat

Vágólapra másolva!
A május elsején Budapesten tartandó Nagy Futam elnevezésű légi és közúti bemutatók miatt a belvárosban forgalomkorlátozásokra kell készülni.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint szerdán várhatóan 10 és 18 óra között Nagy Futam elnevezéssel légi és közúti bemutatókat tartanak az Alagút, a Clark Ádám tér, a Lánchíd, a Széchenyi István tér és a József Attila utca környékén. A program részeként Besenyei Péter légi bemutatót tart. A várhatóan nagy érdeklődés miatt számos lezárásra és tömegközlekedési változásra számíthatnak a közlekedők. A BKK az autósoknak azt tanácsolja, hogy kerüljék el a belvárost.

A rendezvények miatt szerdán délelőtt 10 és délután fél 6 között rendőri biztosítással le lesz zárva az Alagút utca, a Váralagút, a Lánchíd utca, a Clark Ádám tér, valamint a Fő utca a Jégverem utca és a Clark Ádám tér között, a Széchenyi István tér és a József Attila utca, továbbá a Lánchíd.

A rendezvény technikai kiszolgálásának elhelyezése céljából időszakos megállási tilalom lép életbe április 30-án este 8 órától másnap délután 6 óráig a Lánchíd utcában, az Alagút utcában, a Széchenyi István téren a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban, a Széchenyi rakparton és az id. Antall József rakparton a Kossuth Lajos tér és a Lánchíd között, a Jane Haning rakparton, valamint az Erzsébet téren a Harmincad utca és a József Attila utca között.

Május elsején a tömegközlekedésben az ünnepnapi, vasárnapi menetrend lesz érvényben. A rendezvények miatt több tömegközlekedési járat módosított útvonalon közlekedik. A változások a 2-es, 19-es, 41-es villamosok, valamint a 16-os, 86-os, 105-ös, 115-ös autóbuszok közlekedését érintik. A légiparádé idejére a D13-as hajók vonalán hajózárlat lesz érvényben.

Az aktuális közlekedési helyzetről a BKK a közösségi oldalain, Facebook-, illetve Twitter-oldalain tájékoztatást ad majd - olvasható a BKK közleményében.