Az erkölcstelen MSZP rontja meg a Fideszt

Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő a Hvg.hu-nak adott interjúban névvel vállalja: a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék. A szekszárdi polgármester tagad, és pártja nevében elhatárolódik a helyi képviselőtől, aki arcát, nevét vállalva beszél a trafikmutyiról.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az [origo] beszámolt, több fideszes képviselő is elismerte, nem mindenhol a pályázatok alapján dőlt el, hogy ki nyithat majd nemzeti dohányboltot. Az ismerősök helyzetbe hozását egyikük sem tartja ördögtől valónak, sőt, van, aki szerint ez természetes. Botrányra senki nem vágyott, de több befolyásos fideszes szerint nem volt mit tenni: az ékegyszerűségű ukáz Rogán Antal és Lázár János munkatársaitól jött.

Ugyanakkor a Hvg.hu-nak nyilatkozó Hadházy Ákos az első, aki névvel is elismeri, hogy lista készült a nemzeti dohányboltra pályázókról. Hadházy Ákos a Hvg.hu-nak elmondta: "Politikai egyeztetést tartottak, ahol a frakciótagok voltak jelen, és a végén a polgármester, a választókerületi elnök szólt, hogy itt van a jelöltek listája. Kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk, és ki az, aki megfelelő jelölt lehet. Jómagam ezen meglepődtem. Azt lehetett tudni, hogy vannak lobbik, de hogy ennyire nyíltan történjen, azon meglepődtem. Jómagam is kénytelen voltam egy ismerős, idős, régóta kiskereskedő házaspár mellett megszólalni, nehogy véletlenül hátrányt szenvedjenek, mert nincsenek összeköttetéseik. Gyakorlatilag végigmentünk ezen a listán, megnéztük, ki ismeri a neveket, arról pedig, akit ismertünk, elmondtuk a véleményünket. Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról én már nem tudok, de hallva és olvasva a többi helyen megjelent eredményt, látva a helyieket is, úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes eljárás."

Arról is beszélt az interjúban, hogy azért hozza nyilvánosságra a történteket, mert arra a meggyőződésre jutott, hogy a Fidesznek hosszú távon azzal teszi a legjobbat, ha mindezt elmondja.

Szerinte a Fidesznek nagyon komoly erkölcsi és szellemi tőkéje van, ami jóval fontosabb tényező volt a 2010-es győzelemben, mint bármilyen kampánytechnika vagy kampánystratégia. A másik oldalon ez az erkölcsi tőke hiányzik - tette hozzá.

Úgy látja, mivel a jelenlegi ellenzék erkölcsileg teljesen vállalhatatlan, és nem jelent semmilyen veszélyt a Fideszre, ez oda vezetett, hogy "olyan döntéseket hozunk, amelyek nem helyesek, és sajnos akár odáig is elvezethet, hogy olyan döntéseket hozunk, amelyek egyéni érdekeket szolgálnak".

"Ha a Fideszből senki nem vállalná azt a véleményt, hogy ez a döntés nem helyes, akkor az egy lassú agónia kezdete lenne a párt számára. (...) Ha ezt nem vállalná fel senki, akkor nagyon könnyen a baloldal sorsára juthatna a párt" - fogalmazott a szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő.

A szekszárdi fideszes polgármester tagad

Valótlanságokat állít Hadházy Ákos - így reagált a trafikmutyiról arcát, nevét vállalva beszélő Hadházy által elmondottakra Szekszárd fideszes polgármestere, a térség országgyűlési képviselője.

Mint írja közleményében: "Érthetetlennek és felháborítónak tartom Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselőtársam Hvg.hu-nak adott nyilatkozatát. Az interjúban megfogalmazott állításai nem felelnek meg a valóságnak, hiszen semmilyen egyeztetés nem zajlott sem frakcióülésen, sem politikai, sem pedig egyéb megbeszélésen a trafikpályázatok ügyében. Én magam és a helyi Fidesz-frakció is határozottan visszautasítjuk a képviselő úr állításait, indítékait nem értjük és teljes mértékben elhatárolódunk kijelentéseitől."