A szentendrei lövöldöző előzetesbe került

Vágólapra másolva!
Szökéstől tart a bíróság ezért elrendelték a szentendrei lövöldöző előzetes letartóztatását. Ügyvédje szerint M. Józsefnek megbocsátott élettársa.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság pénteken M. Józsefet, aki április 26-án éjjel szentendrei otthonukban szóváltás közben többször meglőtte élettársát, majd autóval elmenekült. A harminc napos előzetes letartóztatás egyik oka, hogy a gyanúsított tette elkövetése után megszökött, és ettől, illetve elrejtőzésétől a jövőben is tartani lehetne szabadlábon maradása esetén. A másik ok a bűnismétlés eshetősége, mivel M. József együtt él a sértettel - magyarázta az ügyészségi szóvivő. A 49 éves M. József élettársát súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, jelenleg is ott ápolják.

Száz rendőr kereste a lövöldözőt

A Jaguarral menekülő férfit több mint száz rendőr kereste. Szerdára virradóra egy bonyhádi ház udvarában fogták el, és a bűncselekményhez használt fegyvert is megtalálták.

M. József ügyvédje a TV2 péntek reggeli Mokka című adásában azt mondta, hogy békés természetű, családszerető védence egy vita hevében lőtt rá az élettársára, majd mezítláb, szinte önkívületi állapotban beült a kocsijába, és céltalanul autózott. Az ügyvéd szerint védence csak később fogta fel, hogy mit tett. Nem akart megszökni vagy külföldre távozni, ezt bizonyítja, hogy ugyanabban a ruhában találtak rá, amelyben elhagyta a szentendrei házat.

Az ügyvéd szerint megbocsátott az élettárs

A jogi képviselő állítása szerint a férfi néhány nap után maga hívta fel telefonon a hatóságot, és megadta tartózkodási helyét. Az élettársának is telefonált, aki megbocsátott neki és hazavárja.

A Terrorelhárítási Központ munkatársa ugyanebben a műsorban cáfolta, hogy a gyanúsított feladta magát. A TEK szerint aprólékos felderítő munka eredményeként szervezték meg és hajtották végre a bonyhádi elfogást. M. József ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.