Nem mennek el a dunai hajók a Kopaszi-gátig

Vágólapra másolva!
Keddtől csak a Haller utcáig közlekednek a BKK dunai hajójáratai, mivel az eddigi déli végállomás, a Kopaszi-gát kikötőjének az engedélye lejárt. A BKK szerint a kikötő üzemeltetője és egy hajótulajdonos vitája van a háttérben.
Vágólapra másolva!

Átmenetileg nem érintik a dunai hajójáratok a Kopaszi-gátnál lévő kikötőt, mert a magántulajdonú kikötő használatbavételi engedélye lejárt, és az azt üzemeltető vállalkozások egyelőre nem adtak be újabb kérelmet - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn.

Az eddig mindhárom járat déli végállomásaként működő Kopaszi-gát kiesésével a hajók rövidített útvonalon, az északi végállomás és a Haller utcai kikötő között közlekednek. A Haller utcától a menetrendben meghirdetett időpontokban indulnak.

A Kopaszi-gát magántulajdonban van, a kikötő engedélyeztetése a magántulajdonos és az általa megbízott üzemeltető nélkül nem lehetséges. Mivel a kikötőben eddig álló hajó tulajdonosa és a Kopaszi-gát tulajdonosai között vitás helyzet áll fenn, a BKK és a BKV hosszas erőfeszítései ellenére is ellehetetlenültek a kikötés feltételei a Kopaszi-gátnál - írta a BKK.