Milliókat kapnak a Hajdú-Bét libásai

Vágólapra másolva!
Durván kétmillió forintot kaphatnak kártérítésként pár hónapon belül azok a családok, akik a jó tíz évvel ezelőtt csődbe jutott - akkor Bajnai Gordon által vezetett cégcsoport tulajdonában álló - Hajdú-Béttel közvetlen kapcsolatban álltak. Az Orbán-kormány gyorsan jogszabályt készít.
Vágólapra másolva!

2-2,2 millió forintos állami támogatást kaphatnak azok a baromfitenyésztők, akik a Hajdú-Bét Rt. tíz évvel ezelőtti csődje miatt pórul jártak - erről tájékoztatta a Magyar Nemzetet az agrártárca államtitkára. Czerván György közel százra tette az érintett családok számát, így összesen 150-200 millió forintnyi kártalanítást ítélhet oda a kormány.

Az Orbán-kormány siet, a kártalanításról szóló törvény az államtitkár elmondása szerint már a jövő héten elkészülhet, a pénzhez pedig júliusban juthatnak hozzá azok, akik élő állat szállítására vonatkozó, közvetlen szerződésben álltak a Hajdú-Béttel.

A napokban jelent meg a hír, hogy Orbánék újra előveszik a Hajdú-Bét ügyét. A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy a vállalat a csőd idején a Wallis-cégcsoport tulajdonában állt, a cégcsoportot pedig Bajnai Gordon vezette. Bajnai Orbán elődje volt a miniszterelnöki székben 2009-2010 között, most pedig az Együtt 2014 párt vezére. Bajnai a Hajdú-Bét-ügy felmelegítésével kapcsolatban azt mondta, szerinte propagandacélokat szolgál, hogy újra előveszik az ügy aktáit.