Fél mázsa kábítószer a dupla padlólemez alatt

Vágólapra másolva!
A rendőröknek a röszkei határátkelőnél gyanús lett egy albán sofőr viselkedése. Az autójában több mint 48 kiló marihuánát találták.
Vágólapra másolva!

Mintegy félmázsányi kábítószert találtak a rendőrök egy autóban a röszkei határátkelőnél. Az útlevélkezelő rendőrnek a 26 éves albán sofőr viselkedése vált gyanússá. A rendőrök félreállították az autót, majd tükörrel és kutyával is átvizsgálták. Ekkor tűnt fel, hogy az autót átalakították, és egy precízen kialakított dupla padlólemezzel látták el.

A rendőrök a pénzügyőröktől szigorított vámvizsgálatot kértek. A Fiat padlólemezének a megfúrása után a fúrószáron kábítószergyanús növényi törmelék maradt, ezért a rendőrök és a pénzügyőrök hozzákezdtek a jármű bontásához. Végül összesen 93 darab, téglatest alakú csomagot vettek ki az autó padlólemezei közül. A marihuána súlya meghaladja a 48 kilogrammot.

A 26 éves albán férfit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és kezdeményezte az előzetes letartóztatását.