Vágólapra másolva!
Játszótéri játékokkal hálálta meg a ferencvárosi önkormányzat, hogy a nagy márciusi hóviharban a nagyszentjánosiak segítettek buszukkal elakadt diákjaikon. A faluban szombaton avatták fel a játszóteret.
Vágólapra másolva!

Játszóteret avattak szombaton Nagyszentjánoson, amelyhez a játékokat a budapesti IX. kerület önkormányzata ajánlotta fel - írja a Kisalföld.hu. Az M1-es autópálya közelében fekvő falu lakosai ugyanis a március 15-16-i emlékezetes hóviharban egy ferencvárosi iskola hóban rekedt diákjait is kimenekítették, ezt hálálta meg a IX. kerületi önkormányzat.

A faluba egy vadász terepjáróján vitték be kis csoportokban a diákokat, akik az éjszakát az álló buszon töltötték a márciusi hóvihar idején. A falu iskolájában ellátták őket étellel, itallal, és szállást is kaptak. Csak akkor engedték haza őket, amikor már biztonságosan utazhattak.

A játszóteret, amelyhez félmillió forint értékben vásároltak játszótéri eszközöket - rugós mérleghintát, csúszdát és faházikót - Bácskai János ferencvárosi és Friderics Cecília nagyszentjánosi polgármester avatta fel.