Kelepcébe csalnák a kormányt trafikügyben

Vágólapra másolva!
A nemzetbiztonsági bizottság előtt hallgatna meg minisztereket az MSZP a trafikügyben, ezzel csapdát állítana a Fidesznek. A kormánypárt egy éve visszavonta a szerencsejáték-törvényt, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelentő körök is beférkőztek volna a hasznot húzó területre.
Vágólapra másolva!

A nemzeti fejlesztési miniszter és a belügyi tárca vezetője nemzetbiztonsági bizottság előtti meghallgatását kezdeményezték a trafiküggyel és annak esetlegesen nemzetbiztonsági kockázatokat felvető szálaival kapcsolatban kedden MSZP-s képviselők. Erről Harangozó Tamás, a bizottság szocialista tagja számolt be.

A szocialista képviselő kiemelte, hogy a trafikpályázatok során egy 500 milliárd forintos piacról döntöttek; ennek 10 százalékos hasznát osztották szét 5 ezer pályázó között. Ez nagyon jövedelmező üzlet a nyerteseknek.

Harangozó Tamás azt mondta: arra kíváncsiak, hogy a "politikai mutyin túl" elképzelhető-e, hogy a biztosan kalkulálható milliárdos haszon reményében szervezett bűnözői körök, vagy más bűnözői csoportosulások megpróbáltak a trafikok közelébe férkőzni. Amennyiben igen, vagy ennek legkisebb gyanúja is felmerül, az egész pályázatot a törvénnyel együtt meg kell semmisíteni - szögezte le a képviselő.

Harangozó Tamás azt mondta, hogy ezen kérdéseikre választ kapjanak, szeretnék a teljes pályázati anyagot megkapni Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztertől.

A politikus emlékeztetett arra, hogy másfél évvel ezelőtt, a "hasonló módon" újraszabályozott szerencsejáték-piac pályázatainak elbírálásakor Pintér Sándor belügyminiszter jelezte: a szervezett bűnözői körök olyan mértékben jelentek meg a területen, hogy az nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Emiatt a parlament "példátlan módon", egy nap alatt visszavonta a szerencsejáték-törvényt, és újraszabályozta a területet.