A rendőrségen akart rabolni, öt év börtönt kapott

Vágólapra másolva!
Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a hódmezővásárhelyi férfit, aki tavaly január 30-án a helyi rendőrkapitányságon megpróbált rendőröket kirabolni egy a valódi fegyverre hasonlító airsoft pisztollyal.
Vágólapra másolva!

A jelenleg 21 éves férfi azzal védekezett, hogy bűnözők zsarolták, fenyegették, pénzt követeltek tőle. Nem mert a rendőrséghez fordulni, de védelem alá akart kerülni, ezért határozta el, hogy elköveti a bűncselekményt.

A rendőrség tavalyi közleménye szerint a férfi azzal az ürüggyel kérezkedett be hétfőn délelőtt a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság épületébe, hogy az illemhelyet szeretné használni. Amikor kifelé jött, az ügyeletnél álló két egyenruhás rendőrre ráfogott egy éles fegyvernek látszó tárgyat, majd az értékeik átadására szólította fel őket. A rendőrök lefogták, elvették a fegyvernek látszó tárgyat, és megbilincselték a férfit - mondta akkor Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság szóvivője.

A vádlottat a táblabíróság fegyveresen, hivatalos személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.