Vágólapra másolva!
Este nyolc óra előtt egy vitorlás három utasa került bajba a balatoni viharban. A vízimentők épségben kimentették őket.
Vágólapra másolva!

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának tájékoztatása szerint péntek este 19 óra 40 perckor kaptak riasztást arról, hogy Balatonöszöd közelében egy 22 lábas vitorlás már részben elmerült, s a rajta utazó három ember a vízben van. A bajba került vitorlást és az utasait egy másik hajóról vették észre, de a viharos időjárás okozta hullámok miatt ők nem tudták a három embert kimenteni.

Nem sokkal 20 óra után mindhárom bajbajutottat a Rupert nevű mentőhajó fedélzetére emelték és biztonságba helyezték. Megmentett férfiakat Zánkán bocsátottak szárazföldre.

A három fiatalember egyébként Keszthelyről tartott Balatonföldvárra, a holnap rajtoló Pünkösd regattán szerettek volna elindulni. Balatonőszöd közelében kapta el őket a vihar, s hiába engedték le az összes vitorlájukat az árbocra így is akkor szélnyomás nehezedett, hogy a hajó tovább sodródott. Mindhárman vízbe estek, de mentőmellényben voltak, s szerencséjükre a másik hajó pontosan meg tudta adni a bajba került vitorlás helyzetét, s így a mentőhajó időben rájuk tudott találni - számoltak be a vízimentők.