Idős nők házából raboltak, lebuktak

Vágólapra másolva!
Egy valkói és egy püspökhatvani házat rabolt ki az ott lakó idős nők bántalmazásával a gyanú szerint egy páros, a rendőrök elfogták őket.
Vágólapra másolva!

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. Tibor 29 éves és társa B. Mónika 20 éves valkói lakosok ellen, közölte a police.hu.

A férfi és nő ismerőse a jelenlegi adatok szerint 2013. május 18-án éjfél után bement egy valkói családi házba, és bántalmazni kezdték a konyhában alvó idős nőt. Egyikük lefogta a sértettet, míg a másik elkövető a nyakát megszorította, majd többször megütötte. Az elkövetők a házból nagyobb összegben készpénzt és ékszereket vittek el. A sértettet a mentők kórházba szállították.

A gödöllői nyomozók azonnal megkezdték a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést és a forrónyomon üldözést, melynek eredményeként a bűncselekmény elkövetése után rövid időn belül azonosították és elfogták a rablást elkövető személyeket. K. Tibort és társát a nyomozók előállították a Gödöllői Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket.

Az eljárás során az is kiderült, hogy a gyanúsítottak 2013. május 5-én szintén egy idős asszonyt raboltak ki Püspökhatvanban. Hajnali 3 óra körüli időben törték be a sértett házának bejárati ajtaját, majd a hálószobában alvó nőt bántalmazták, késsel fenyegették, s közben pénzt követeltek tőle. A 79 éves sértett odaadta az otthonában tartott pénzét, és elvitték az ékszereit is. Sérülései miatt az asszonyt a mentők kórházba szállították.

K. Tibort és társát a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk elrendelését. Ellenük a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.