Kilencven trafik egy bajai lakásban

Vágólapra másolva!
A napokban jegyeznek be egy bajai lakásba 25 olyan céget, amelyek több mint 90 leendő trafikot irányítanak majd - írja a Hvg.hu. A koordináló cég és a bejegyzés alatt álló betéti társaságok tagjaikon keresztül szorosan kapcsolódnak a hódmezővásárhelyi Tabán Trafik Zrt.-hez, a Continental dohánygyár terjesztő és forgalmazó cégéhez.
Vágólapra másolva!

Egy 81 négyzetméteres bajai lakásba összesen 25 céget jegyeznek be a napokban, amelyek több mint 90 leendő dohányboltot koordinálnak majd szerte az országban - írja a Hvg.hu. A bejegyzés alatt álló vállalkozások bel- és kültagjai hozzávetőleg ennyi trafiküzemeltetési engedélyt nyertek. A lakás tulajdonosa, valamint a cégekben feltűnő személyek több szálon szorosan kapcsolódnak a hódmezővásárhelyi Tabán Trafik Zrt.-hez, a Continental dohánygyár terjesztő és forgalmazó cégéhez.

A lap szerint a 25, bejegyzés alatt álló vállalkozás koordináló szervezete a Tra-Kord Kft., amelyet az idén február 19-én jegyeztek be ugyanarra a bajai címre, mint a leendő cégeket. A Tra-Kord Kft. május elején 27 trafikra utaló domainnevet regisztrált a Domain.hu oldalon, és ezzel párhuzamosan ugyanennyi, a domainnevekkel egyező nevű, bejegyzésre váró cég jelent meg a cégadatbázisban.

A bejegyzés alatt álló cégek székhelyéül szolgáló bajai lakás tulajdonosa Werner Ferenc, aki egy közösségi oldalon jelenleg a Tabán Trafikot tünteti fel munkahelyeként. Az Opten céginformációs rendszerében fellelhető adatok alapján a kilencvenes évek óta kapcsolatban áll a Continental tulajdonosi körével, a kétezres évek elején pedig a Tabán Trafik alapítója és részvényese volt. A kétezres években a Tabán Trafik tulajdonosainak és vezetőinek (például Kulcsár András vagy Egedi István, akik maguk is több trafikengedélyt nyertek) üzlettársa volt több cégben egészen 2010-ig. Emellett saját élelmiszer-, ital- és dohányáru-nagykereskedelemmel foglalkozó cége is van, a Werner Uno Kft. - írja a Hvg.hu.

A 25 bajai cégben a Werner család hat tagja tűnik fel, ők összesen 22 trafikengedélyt nyertek. Maga Werner Ferenc három dohányboltot nyithat, testvére ötöt, fia és annak felesége kilencet. Még Werner Ferenc volt felesége és fia is feltűnik a cégek tagjai között, összesen öt trafikengedéllyel. Ezenfelül a Werner család tagjainak még legalább ennyi leendő dohányboltban lesz érdekeltségük, ugyanis más nyerteseknek létrehozott cégek tagjaiként is gyakran megjelennek a cégkivonatokban.

A lap megkereste Werner Ferencet és a Tra-Kord Kft.-t, és azt kérdezte, hogy miként gyűjtöttek össze ilyen sok trafiknyertest, és hogyan lehetséges, hogy egyetlen bajai lakásban, a koordináló cég székhelyén összpontosul több mint 90 trafikengedély az ország számos különböző településéről. Gálfi Anita, a Tra-Kord Kft. ügyvezetője válaszában hangsúlyozta: "a cég nem gyűjtött össze senkit; mindenkinek segít, aki azt kéri". Az ügyvezető érvelése szerint a Tra-Kord Kft. tehát nem számít sem nóvumnak, sem kuriózumnak a piacon: arra a célra jött létre, hogy leendő trafikosoknak nyújtson szolgáltatást, és ugyanúgy szervezte tevékenységét, mint sok más hasonló profilú cég is.