Hatástalanították a Vár környékén talált bombát

Vágólapra másolva!
Világháborús bombát találtak kedden a Várbazárban, száz méter sugarú körben kiürítették a környéket. Közel ezer embernek kell elhagynia az otthonát a hatástalanítás idejére, és két szállodát is kiürítettek.
Vágólapra másolva!

A tűzszerészek a helyszínen megsemmisítették a Várbazár területén talált bombából kiszerelt gyújtószerkezetet, a bombatestet pedig rendőri kísérettel a központi gyűjtőhelyre szállítják - közölte szerda hajnalban Németh-Zsohár Agnieszka, a Magyar Honvédség tűzszerészezredének kommunikációs tisztje.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a terület lezárását hajnali 1 óra 50 perckor feloldották, a lakók visszatérhetnek lakásukba. A Várbazár területén a felújítási munkálatok során az Országos Széchényi Könyvtár közelében 70 kilogrammos világháborús német repeszbombát találtak gyújtószerkezettel együtt. Emiatt 500 méter sugarú körben lezárták és kiürítették a területet, a lakóknak el kellett hagyniuk az otthonaikat. A kitelepített embereket az I. kerületi Petőfi Sándor Gimnáziumban helyezték el.